Información contratación laboral formación prácticas náutica
Contractació laboral.
Quan una empresa ha de realitzar una contractació per primera vegada es deu donar d'alta a l'empresa com a centre de treball.
La inscripció com a empresari es realitza en la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), per a obtindre el Codi de Compte de Cotització Principal (CCC).
Treballador: Alta en seguretat social.
A l'hora de realitzar el contracte, es pot fer oral o per escrit. Es recomana fer-ho per escrit, per a plasmar tots els acords entre les parts, i per exemple si es fera de manera oral, es convertiria directament en indefinit.
La contractació de marins ve regulada en l'Estatut dels Treballadors, ordenances marítimes i normes internacionals.
D'altra banda, el contracte del capità o patró, en ser considerat llavors com d'alta direcció, queda regulat pel que les parts lliurement pacten. És a dir, sou, duració del contracte, causes de resolució, indemnitzacions, queden subjectes a l'arbitre de l'armador i el patró sense cap sotmetiment a l'Estatut dels Treballadors. Quan no existisca pacte, es formalitze o no contracte per escrit, la relació estarà regulada per un decret que regula el contracte d'alta direcció i supletòriament per l'estatut dels treballadors.
Seguretat social i laboral nàutica.
La legislació sobre seguretat social estableix un règim especial per als treballadors de la mar. En aquest règim s'han d'integrar el conjunt heterogeni de persones que d'alguna manera participen del treball relacionat amb la navegació i aquesta gestionat per l'Institut Social de la Marina.
S'enquadren en aquest règim els treballadors a bord d'embarcacions d'esbarjo i també aquells treballadors en terra, de caràcter administratiu o tècnic per a empreses dedicades a activitats relacionades amb el trànsit marítim, pesca o altres activitats.
A l'hora de realitzar una contractació laboral, es tenen a veure les determinades peculiaritats que tenen les professions nàutiques en comparació amb altres treballadors. Per exemple, en alguns casos es treballa damunt d'una embarcació que, depenent de la bandera triada, determinarà la normativa aplicable en cada cas.
En el cas de la nàutica d'esbarjo, la normativa que regeix els contractes, és nacional.
Tipus de contracte:
Contracte indefinit.
Contracte temporal.
Contracte per a la formació i aprenentatge. –
Contracte en pràctiques.
Contracte en pràctiques VS practiques acadèmiques :
Segons siga la teua relació amb l'empresa, tindràs uns drets i unes obligacions.
Vincle amb l'empresa:
-El contracte en pràctiques: Si que comporta una relació laboral entre les la empresa i la persona en pràctiques.
-Les pràctiques acadèmiques: Sean o no per al currículum, no té relació laboral amb l'empresa. És un conveni de col·laboració entre l'empresa i, l'alumne i el centre d'estudis.
Qui pot realitzar les pràctiques.
– Contractació en pràctiques: Haver finalitzat uns estudis universitaris, formació professional o certificat de professionalitat, i 5 anys posteriors, (7 per a persones discapacitades).
– Pràctiques acadèmiques, només els estudiants matriculats en centres d'estudis.
Remuneració:
– Contracte en pràctiques: Una nòmina en la qual la quantitat mai serà inferior al salari mínim interprofessional. Ni al 60% del salari fixat en conveni col·lectiu.
– Pràctiques acadèmiques: Sense nòmina ni salari, no obstant això es pot fixar una ajuda per a l'estudi.
Cotització:
– Contracte en pràctiques: Sempre es cotitza a la seguretat social i es fa també pels conceptes de desocupació i formació professional. IRPF segons circumstàncies particulars.
– Pràctiques acadèmiques: No es cotitza si no és remunerada les pràctiques. IRPF 2%
Bonificacions de les cotitzacions per contracte en pràctiques.
Incentius per a empresa, ajuda de 500 euros/any si es transforma un contracte en pràctiques en contracte indefinit, per a empreses de menys 50 empleats. ( 700 €/any si és dona).
Duració:
– Contracte en pràctiques: Mínim de 6 mesos i màxim 2 anys. En contracte especificar horari.
– Pràctiques acadèmiques: Màxim el 50% de duració del curs o 6 mesos. I horari compatible amb estudis.
Informació ajudes subvencions emprendre nàutica
En construcció
El Pagament Únic o La Capitalització és una ajuda per a la posada en marxa de projectes emprenedors. El seu objectiu és generar autoocupació.
Els requisits necessaris per a obtindre aquest pagament són:
Informació ajudes subvencions emprendre nàutica
– Ajudes al foment de l'ocupació:
Bonificacions en la quota de la seguretat social per contractació en els casos:
- Interinitat, quan un treballador/a té baixa de paternitat, maternitat o lactància, pot sol·licitar aquesta ajuda que bonifica completament la quota de la seguretat social, per un període mínim d'un mes.
- Per conciliació familiar, quan haja de cuidar menors de 12 anys o discapacitats dependents, durant 12 mesos, es poden bonificar la quota de la seguretat social si el contracte és l'indefinit el 100%, si és parcial el 50%.
- A la contractació de familiars, de 2n grau de consanguinitat, i una reducció de 50% els primers 18 mesos.
- Bonificacions, per contractació en pràctiques.
Informació ajudes subvencions emprendre nàutica
– Ajudes financeres ICO.
L'ICO ofereix un catàleg de línies de mediació disponibles per a finançar tant projectes d'inversió com necessitats de liquiditat d'autònoms i empreses. Per a la distribució d'aquests productes, l'ICO actua en col·laboració amb les entitats de crèdit adherides a cadascuna de les línies. L'ICO aporta els fons i les entitats són les encarregades de la tramitació, estudi i aprovació de les operacions en les condicions establides en les línies.
Informació ajudes subvencions emprendre nàutica
Informació ajudes subvencions emprendre nàutica
Cercadors oficials.
1- Pàgina nacional ajuda a l'emprenedor.
La Base de dades d'Ajudes i Incentius per a Empreses és una iniciativa de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i mitjana empresa, que recull l'esforç de les administracions públiques i els seus organismes per a incentivar, mantindre i desenvolupar l'activitat econòmica i l'emprenedoria. S'alimenta de les convocatòries dels diaris oficials: europeu, estatal, autonòmics, provincials i locals; als quals se suma informació d'organismes oficials que publiciten per altres mitjans.
Es recullen totes les mesures en forma de subvencions, crèdits, incentius fiscals o avals, entre altres. La cerca ofereix aquesta informació amb tres nivells de detall. En un primer nivell s'obté una relació d'ajudes o incentius concordes a la seua cerca. Si ho desitja i selecciona una ajuda en concret, obtindrà una fitxa amb la informació més rellevant. Finalment, podrà accedir al document complet amb informació més detallada i el text de la convocatòria.
Informació ajudes subvencions emprendre nàutica
2- Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Ajudes i subvencions que pots trobar, en la pàgina web de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament rural, referents a la pesca. En aquest enllaç, també podràs trobar informació relacionada amb la pesca, polítiques pesqueres, dades del sector, aqüicultura, pesca recreativa, busseig professional, etc…
Informació ajudes subvencions emprendre nàutica